Sverige Byt marknad: Sverige | SEK
  •  Snabba Leveranser   Fri Frakt över 600kr   Svensk Design

0

 

SKÖTSELRÅD

 HILKES INREDNING

Med rätt skötsel så kommer era produkter från Hilke Collection att hålla i många kommande generationer. En produkt som kan gå i arv.


Vår mässing tillverkas på plats i vår fabrik och är helt utan ytbehandling. Detta för att mässing ärgar som gör att metallen skyddas och förlänger produktens livslängd. Hilke Collection’s produkter i mässing behöver putsas regelbundet för att bibehålla den högglansiga ytan. Man behöver inte putsa våra produkter i förnicklad mässing lika ofta men även de produkterna behöver sin underhållning.

Det som påverkar mässing är yttre faktorer, såsom fingeravtryck, vatten m.m. och gulnar med tiden. Detta går enkelt bort med vår puts.
Man behöver inte putsa våra produkter om man inte önskar den glansiga looken. Utan man kan låta den vara och njuta av mässingens levande struktur. Detta är upp till var och en.

Rekommendation: Använd en fiberduk eller bomullshandske när du flyttar runt produkterna i ditt hem om du vill minimera risken för fingeravtryck. Detta gäller även när du putsar dina produkter.

Hur du använder vår puts: Applicera lite av det dryga Glanol metallpolish på ytan och bearbeta med fibertrasa eller mjukt papper, polera sedan till högglans med en trasa. Släng sedan det använda pappret i brännbart". Nu är det klart och det blir dessutom lättare att underhålla föremålet framöver".

Om man fått stearin på ljusstaken:
Koka upp vatten och ställ åt sidan. Doppa ljusstaken i vattnet till stearinet smälter (observera, ljusstaken blir varm - använd handskar). Torka sedan av överflödig stearin med en ren trasa eller hushållspapper. När du torkat av ljusstaken så allt vatten är borta, putsa ljusstaken med glanol. Kan behöva upprepas ett par gånger med putsen.

 HILKES LJUS

SVENSKA HERRGÅRDSLJUS
Ta hand om Hilke Collections herrgårdsljus på rätt sätt för att hålla dem vackra och hemmet säkert. Våra svenska handstöpta herrgårdsljus är tillverkade i bästa kvalité och har en fantastisk glans. Ljusen är endast ytdoppade i färg och inte genomfärgade, det är det bästa för både miljön och ljusets brinnegenskaper.- Trimma veken till en längd på ca 7 mm varje gång innan ljuset ska tändas. Tänd ljuset direkt på den trimmade veken för att undvika att stearinet värms upp.
- Låt inte ljuset stå i solljus eller på en dragig plats (tex fönster/nära en fläkt)
- Låt inte ljuset stå förnära ett annat ljus. Risken finns då att det sker en värmeutveckling och ljuset kan börja rinna.
- Använd gärna en ljussläckare när ljuset ska släckas. Att blåsa direkt på ljuset kan förorsaka att varmt stearin rinner på sidorna.
- Lämna aldrig ett rum där ljus brinner! Förvara nya ljus på en sval och mörk plats.
- Om ljuset ej går att tända igen så har det kommit lack på veken. Skala då en del av ljuset för att få fram en ny veke.

 HILKES PRODUKTER I MARMOR


Våra Brickor/Glasunderlägg: 
- Placera en assiette på brickan innan du serverar mat/fika för att minimera att fläckar uppstår. 
- Använd aldrig citronbaserat rengöringsmedel eller sura medel då syran kan fräta och fläcka stenen.
- Vin, vinäger, ättika och även kolsyra kan skada ytan. Om du spiller; torka bort direkt.
- Vid svårare fläckar kan du doppa en handduk i ljummet såpavatten och försiktigt gnugga.
- Fett eller oljefläckar ska avlägsnas så fort som möjligt för att förhindra att fettet tränger ner i stenen. Torka fläcken med papper och tvätta med lösningsmedel – exempelvis lacknafta, thinner eller aceton – sug sedan upp med papper.

Vår Vas:
Vasen är behandlad för att stå emot vätska bättre och är fantastiskt vacker med både torkade och färska blommor. Varje vas är gjord av natursten och är en naturlig och unik produkt, av denna anledning kan du hitta små hål, sprickor, sprickor eller naturlig förgyllning, detaljer som kommer att påminna dig om att bitarna är födda från jorden, vittnesbörd om att de är 100 % naturligt. Carraramarmor är porös så du måste vara försiktig så att du inte lämnar vätskor som vin, citron, vinäger, olja, fruktjuicer, alkohol på marmorföremål under lång tid, annars kan naturstenen skadas.

För att hålla produkterna rena får endast neutrala tvättmedel och varmt vatten användas, produkten ska aldrig gnuggas med stålull eller styva svampar utan med mjuka svampar, för att undvika repor på produkten. Efter att noggrant tvättat produkten måste du torka den med en bomullsduk, om färgen ändras (lite mörkare) är det normalt, eftersom det är gjord av natursten måste vattnet absorberas. Under tvätt torkar du den naturligt genom avdunstning, men produkten återgår till sin ursprungliga färg på kort tid.

 HILKES PRODUKTER I PORSLIN

 

Alla våra koppar är handmålade vilket medför att det kan skilja sig lite från kopp till kopp i både form, tryck och guld. Diska porslinet förhand med en diskborste eller disksvamp. Vi rekommenderar att inte diska vårt porslin i diskmaskin. Tål ej mikrovågsugn.

 

 HILKES SMYCKEN

Alla våra smycken är tillverkade av återvunnet silver & guld samt levereras i FSC certifierade vackra smyckesboxar. Silvret är rhodium behandlat för att minimera risken för oxidering och guldet har en plätering av en "anti tarnish" behandling för att pläteringen ska ha en lång livstid. Hilke Collection följer SWEDAC:s regler för märkning och kontroll.

 

Ta hand om dina smycken på rätt sätt för att hålla dem vackra och glänsande.

För att minimera människans negativa påverkan på miljön så arbetar vi ständigt för att bidra till en mer hållbar utveckling. Därför har vi valt Återvunnet (sterling 925) silver och återvunnet 18K guld plätering. Våra boxar är FSC®-certifierade / FSC Mix 70% FSC® och vi försöker minimera antalet boxar per beställning (om du beställt fler smycken så kan det komma att de packas i samma box. Hilke Collection följer SWEDAC:s regler för märkning och kontroll och vår namnstämpel är GHI.

Sterling silver (925)
Alla våra smycken är tillverkade av återvunnet 925 sterling silver med rhodiumbehandling. Rhodium härdar ytan och gör smycket hållbarare, blankare och motverkar att smycket oxiderar. Smycken med en plätering bör behandlas varsamt och pläteringen kan med tiden slitas ner. Vi rekomenderar därför inte (trots vår rhodium behandling) att använda smyckena när man sover, dushar, badar eller tränar. På så sätt så förlänger ni smyckets livslängd. 

18K Guldplätering
För att säkerställa en långvarig plätering så pläteras våra guldsmycken med en omfattande guldplätering i 18 karat. Vi använder alltid rhodium behandlat återvunnet sterling (925) silver i grunden på våra smycken.

Sötvattenspärlor: 
För att sötvattenspärlor ska hålla sig fina länge, ska du tänka på att inte förvara dem i lufttäta behållare eller i kontakt med bomull då det drar då ut den fukt som finns i pärlorna. Om du sällan använder dina sötvattenspärlor kan du fukta dem någon gång ibland för att förhindra uttorkning.

Ädelstenar: 
Har du smutsiga smycken med onyx kan du rengöra dem med en mjuk borste, som en helt vanlig tandborste, och lite varmt vatten. Torka sedan bort eventuell kvarvarande vätska med en torr trasa. Onyx är tåligt och relativt okomplicerat att sköta om och förvara.
För att undvika repor rekommenderar vi att du förvarar onyxsmycken separat från andra smycken. Repor på en Onyxsten är permanenta. Om onyxsmycket försvaras tillsammans med smycken som innehåller ädelstenar i hårdare material som diamant och rubin riskerar du att både stenen och smycket repas.

 

 

Välj språk

Valuta SEK Språk sv