Sverige Byt marknad: Sverige | SEK
  •  Snabba Leveranser   Fri Frakt över 600kr   Svensk Design

0

Lilliestråle Mässing blir en del av Hilke Collection

 

Nu tar Hilke Collection in formgivaren Richard Lilliestråle till designteamet i företaget. Samarbetet ser Hilke Collections VD och chefsdesigner Giovanna Hilke som ett steg i att bredda sitt redan stora utbud och som ett fint komplement till befintligt sortiment.

-        Samarbetet ser vi som en långsiktig relation, i vilket vi gemensamt kommer att arbeta fram flera olika designs under Hilke Collection. Eftersom Lilliestråle inte kommer agera som eget varumärke längre, kommer vi med våra egenskaper och bakgrunder av entreprenörskap och design samt skapande, hitta på fler roliga projekt ihop framöver, säger Giovanna Hilke, VD Hilke Collection.

Sammanslagningen har kunnat genomföras enkelt och effektivt enligt duon, och inom kort presenteras nya produkter, formgivna av Richard och Giovanna.

-        Richard kontaktade oss och vi klickade direkt. Vi såg båda att vi besitter olika kunskaper som kan bli något bra om vi kombinerar dem. Hans mässingsljusstakar Gul Näckros är fantastiska och det är roligt att han vill att vi ska stå bakom dem. Vi har redan ritat på tre nya produkter som vi tillsammans har skapat, så de ska också lanseras i höst, fortsätter Giovanna.

Richard Lilliestråle är formgivare och designer som har naturen som sin stora inspirationskälla. Han tog kontakt med Giovanna och Hilke Collection för att satsa mer på sin formgivning, med djup respekt för konsten att bygga upp ett varumärke och driva företag med höga affärsmässiga mål.

-        Under tiden då jag sålt under eget varumärke har jag insett vilket enormt arbete det är att komma så långt som Giovanna Hilke har gjort. Jag gillar hennes formgivning, som känns stilren och väl sammanhållen i formspråket. Då mina organiska former har ett helt annat formspråk, kändes det som om att ljusstakarna skulle kunna bli ett fint komplement till Hilke Collections produkter. Som tur var tyckte hon det också! Säger Richard Lilliestråle, designer.

Hilke Collection medverkar som utställare under Maison&Objet i Paris den 7–11 september 2023. Ljusstakarna i samarbetet med Richard Lilliestråle kommer att tillsammans med övriga nyheter och befintligt sortiment synliggöras under mässan.

 

 

Om Hilke Collection AB
Hilke Collection är ett ungt handelsföretag som marknadsför och säljer produkter för fest och heminredning. I bolagets produktportfölj ingår vaser, ljusstakar, ljus och en nyligen lanserad smyckekollektion. Hilke är ett svenskt varumärke som erbjuder inredningsprodukter och smycken i klassisk, feminin och stilren design med en modernistisk tvist. Hilke Collections grundare Giovanna Hilke startade varumärket 2015 i Linköping och med tiden har en gedigen kollektion av inredningsprodukter och smycken vuxit fram som idag säljs i de mest framstående inredningsbutiker i Sverige och utanför. Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion.  

Ytterligare information avseende bolaget finns på www.hilkecollection.se.

Om Lilliestråle Mässing, Richard Lilliestråle
I dagens arkitektur och industriella produktion används nästan uteslutande den raka linjen. Naturen, den största konstnären av alla, använder sällan den raka linjen. Allt bygger på varierande former ned till en svindlade detaljnivå, bortom ögats förmåga.

Lägger man ett blad på ett vitt papper får man ett konstverk. När det satt på trädet var det ett vanligt blad men när det hamnar i vår värld av raka streck framstår konstverket. Jag vill låta naturen vara konstnären och förstärka hyllningen genom att skapa kontraster med industriella former. Jag har använt modern laserskanning och CAD- teknik för att formerna ska vara så korrekta som möjligt. Det är samma näckros som jag simmade ut och plockade i en sjö i Dalarna som nu finns förevigad i mässing.

Formgivningsarbetet utförs i samarbete med min hustru, Frida, som hjälper till att förfina produkten. Förutom att vara trogen naturen ska formgivningen också vara så pass tilltalande att kunderna vill låta dem stå på hemmets finaste platser i år efter år.

Lilliestråle Mässing kommer att fortsätta att skapa vackra föremål där naturen är den sanna konstnären.

Hilke Collection erbjuder inredningsprodukter i klassisk, feminin och stilren design med en modernistisk tvist. Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion.

 

Välj språk

Valuta SEK Språk sv