Fraktfritt vid order över 600kr ·
· Svar inom 24h (vardagar)

Produkten har blivit tillagd i varukorgen
  •  Din mötesplats för design och kreativitet
  •  Kontakta oss
  •  Fri frakt vid order över 600kr
Svenska English
SEK

Ta hand om dina produkter på rätt sätt

Våra produkter är skapade i finaste kvalitet. För att hålla produkterna vackra i en livslängd och mer så behöver dem kärlek och skötsel emellanåt. Med rätt skötsel kommer era produkter från Hilke Collection att hålla i många kommande generationer.  Ta del av våra skötselråd under respektive material nedan.

 

 

Mässing & nickelpläterad mässing

Hilke Collections ljusstakar och inredningsdetaljer har en fantastisk glans och om ni önskar behålla den högglansiga yta som produkten har så måste den putsas regelbundet. För att undvika fingeravtryck som skapar fläckar rekommenderar vi att produkterna flyttas i hemmen med en putsduk eller en bommullshandske. Följ vår putsguide nedan för en enkel behandling av dina Hilke Collection produkter för en glänsande resultat.

Skötselråd 

För att bibehålla dina fina saker från Hilke Collection i perfekt skick så använd någon av våra två varianter av Glanol metallpolish. Glanol metallpolish är ett effektivt polermedel avsett för alla obehandlade metaller (t ex guld, silver, brons, mässing, koppar, tenn, krom, rostfritt stål, aluminium, malm etc). Glanol är även skonsam mot ytan som poleras och är därför idealisk för finare design- och inredningsdetaljer. Förutom hög glans får man även ett långtidsverkande ytskydd som skyddar mot smuts, oxidering, korrosion och hjälper till att hålla fula vattenfläckar borta.

Mässing: Glanol röd tub.

Nickelpläterad mässing: Glanol Ultra Soft (blå tub).

Applicera lite av det dryga Glanol metallpolish på ytan och bearbeta med hushållspapper, polera sedan till högglans med en trasa. Släng sedan det använda pappret i brännbart". Nu är det klart och det blir dessutom lättare att underhålla föremålet framöver".

Om man fått stearin på ljusstaken:
Koka upp vatten och ställ åt sidan. Doppa ljusstaken i vattnet till stearinet smälter (observera, ljusstaken blir varm - använd handskar). Torka sedan av överflödig stearin med en ren trasa eller hushållspapper. När du torkat av ljusstaken så allt vatten är borta, putsa ljusstaken med glanol. Kan behöva upprepas ett par gånger med putsen.

 

 

Herrgårdsljus

Ta hand om Hilke Collections herrgårdsljus på rätt sätt för att hålla dem vackra och hemmet säkert.

Skötselråd:

* Trimma veken till en längd på ca 7 mm varje gång innan ljuset ska tändas. Tänd ljuset direkt på den trimmade veken för att undvika att stearinet värms upp.

* Låt inte ljuset stå i solljus eller på en dragig plats (tex fönster/nära en fläkt)

* Låt inte ljuset stå förnära ett annat ljus. Risken finns då att det sker en värmeutveckling och ljuset kan börja rinna.

* Använd gärna en ljussläckare när ljuset ska släckas. Att blåsa direkt på ljuset kan förorsaka att varmt stearin rinner på sidorna.

* Lämna aldrig ett rum där ljus brinner! Förvara nya ljus på en sval och mörk plats.

* Om ljuset ej går att tända igen så har det kommit lack på veken. Skala då en del av ljuset för att få fram en ny veke.

 

Smycken

Ta hand om dina smycken på rätt sätt för att hålla dem vackra och glänsande.

Våra Smycken: 

För att minimera människans negativa påverkan på miljön så arbetar vi ständigt för att bidra till en mer hållbar utveckling. Därför har vi valt Återvunnet (sterling 925) silver och återvunnet 18K guld plätering. Våra boxar är FSC®-certifierade / FSC Mix 70% FSC® och vi försöker minimera antalet boxar per beställning (om du beställt fler smycken så kan det komma att de packas i samma box. Hilke Collection följer SWEDAC:s regler för märkning och kontroll och vår namnstämpel är GHI.

Sterling silver (925)

Alla våra smycken är tillverkade av återvunnet 925 sterling silver med rhodiumbehandling. Rhodium härdar ytan och gör smycket hållbarare, blankare och motverkar att smycket oxiderar. Smycken med en plätering bör behandlas varsamt och pläteringen kan med tiden slitas ner. Vi rekomenderar därför inte (trots vår rhodium behandling) att använda smyckena när man sover, dushar, badar eller tränar. På så sätt så förlänger ni smyckets livslängd. 

18K Guldplätering

För att säkerställa en långvarig plätering så pläteras våra guldsmycken med en omfattande guldplätering i 18 karat. Vi använder alltid rhodium behandlat återvunnet sterling (925) silver i grunden på våra smycken.

Sötvattenspärlor: 

För att sötvattenspärlor ska hålla sig fina länge, ska du tänka på att inte förvara dem i lufttäta behållare eller i kontakt med bomull då det drar då ut den fukt som finns i pärlorna. Om du sällan använder dina sötvattenspärlor kan du fukta dem någon gång ibland för att förhindra uttorkning.

 

Marmor

Ta hand om dina marmorprodukter på rätt sätt för att hålla dem vackra.

Skötselråd marmor/Granit:

- Vi rekomenderar att man placerar en assiett på brickan. Inte mat direkt på brickan.

* Använd aldrig citronbaserat rengöringsmedel eller sura medel då syran kan fräta och fläcka stenen.

* Vin, vinäger, ättika och även kolsyra kan skada ytan. Om du spiller; torka bort direkt.

* Vid svårare fläckar kan du doppa en handduk i ljummet såpavatten och försiktigt gnugga.

* Fett eller oljefläckar ska avlägsnas så fort som möjligt för att förhindra att fettet tränger ner i stenen. Torka fläcken med papper och tvätta med lösningsmedel – exempelvis lacknafta, thinner eller aceton – sug sedan upp med papper.

 

Svenska English

Payment methods
Produkter
Information

Kundservice

To top