Fri frakt inom Sverige - Snabb leverans - [email protected]

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Ta hand om dina produkter på rätt sätt

Våra produkter är skapade i finaste kvalitet. För att hålla produkterna vackra i en livslängd och mer så behöver dem kärlek och skötsel emellanåt. Med rätt skötsel kommer era produkter från Hilke Collection att hålla i många kommande generationer.  Ta del av våra skötselråd under respektive material nedan.

 

 

Mässing & nickelpläterad mässing

Hilke Collections ljusstakar och inredningsdetaljer har en fantastisk glans och om ni önskar behålla den högglansiga yta som produkten har så måste den putsas regelbundet. För att undvika fingeravtryck som skapar fläckar rekommenderar vi att produkterna flyttas i hemmen med en putsduk eller en bommullshandske. Följ vår putsguide nedan för en enkel behandling av dina Hilke Collection produkter för en glänsande resultat.

Skötselråd 

* Smörj in en liten mängd Glanol ( röd för mässing och blå för förnicklad mässing ) med en bit hushållspapper. Vänta en liten stund och ta därefter en ren och torr fiberduk (bomullsduk) för att med en snabb rörelse (som skoputsning) polera putsmedlet mot produkten.

* Fortsätt tills medlet är helt borta och ytan fin och blank. Mässing håller blankheten längre och motverkar missfärgningar om behandlingen avslutas med att polera in en liten droppe olivolja på en ren duk med en snabb rörelse.

 

Herrgårdsljus

Ta hand om Hilke Collections herrgårdsljus på rätt sätt för att hålla dem vackra och hemmet säkert.

Skötselråd:

* Trimma veken till en längd på ca 7 mm varje gång innan ljuset ska tändas. Tänd ljuset direkt på den trimmade veken för att undvika att stearinet värms upp.

* Låt inte ljuset stå i solljus eller på en dragig plats.

* Använd gärna en ljussläckare när ljuset ska släckas. Att blåsa direkt på ljuset kan förorsaka att varmt stearin rinner på sidorna.

* Lämna aldrig ett rum där ljus brinner! Förvara nya ljus på en sval och mörk plats.

 

Smycken

Ta hand om dina smycken på rätt sätt för att hålla dem vackra och glänsande.

Skötselråd:

* Lägg dina silversmycken i silverbad, var noga att skölja dem efter badet och torka med en ren duk. Ta av dig smyckena när du badar, tränar och bastar.

 

Marmor

Ta hand om dina marmorprodukter på rätt sätt för att hålla dem vackra.

Skötselråd marmor:

* Använd aldrig citronbaserat rengöringsmedel eller sura medel då syran kan fräta och fläcka stenen.

* Vin, vinäger, ättika och även kolsyra kan skada ytan. Om du spiller; torka bort direkt.

* Vid svårare fläckar kan du doppa en handduk i ljummet såpavatten och försiktigt gnugga.

* Fett eller oljefläckar ska avlägsnas så fort som möjligt för att förhindra att fettet tränger ner i stenen. Torka fläcken med papper och tvätta med lösningsmedel – exempelvis lacknafta, thinner eller aceton – sug sedan upp med papper.

 

 

 

 

 

 

Svenska sv
SEK
Produkter

ÅTERFÖRSÄLJARE

Information

  • Skötselråd
  • To top