Sverige Byt marknad: Sverige | SEK
  •  Snabba Leveranser   Fri Frakt över 600kr   Svensk Design

0

Hilke Collection ökar tillväxttakten genom riktad emission

 

 Linkedin
Instagram

Giovanna Hilke och hennes bolag Hilke Collection har fått stor uppmärksamhet efter att ha lanserat sin nya smyckekollektion. Hilke Collection är annars främst kända för sina designade ljusstakar och vaser i mässing men expanderar nu utbudet även till smycken, något som Giovanna själv ser som högst logiskt. ”Smycken är något jag tar på mig främst för fest och middag, och det kompletterar då mina tankar kring att våra produkter skall följas åt för att rama in känslan av fest, i vardagsrummet och hemmet, en plats där våra övriga produkter ger samma känsla.”

Efter senaste årens framgångsrika lanseringar har Hilke Collection nu ställt in siktet på att expandera i Norden och i övriga Europa. Som ett led i denna satsning genomför Hilke Collection nu en kapitalisering genom en riktad emission. Emissionen är inte bara tänkt att tillföra kapital utan inkluderar även ett rådgivningssamarbete där Quiq Holding som investerare även tillför kompletterande kompetens till bolaget.

– Hilke Collection och främst Giovanna Hilke har imponerat på mig, och jag ser Giovannas innovationsförmåga och designkunskaper som unika, men främst investerar vi i Giovanna som entreprenör och jag tror att hon har förmågan att tillsamman med Quiq kunna ta bolaget till nya höjder. Vi utgör ett starkt team tillsammans och det skall bli spännande att se hur långt vi kan nå, säger Daniel Johnsson, Investment manager på Quiq Holding Ab..

– Denna affär var en självklarhet för oss då vi vill fortsätta expandera men också utvecklas i flera kanaler. Målet är att fortsätta satsningen i Sverige och Norge parallellt med expansion mot fler grannländer. Fler marknader som är intressanta för bolaget är bland annat: Danmark, Tyskland, USA och Mellanöstern. Vi kommer utveckla våra produktkategorier och bygga på en ömsesidig relation med våra kunder, säger Giovanna Hilke, VD Hilke Collection.

 

 

Om Hilke Collection AB
Hilke Collection är ett ungt handelsföretag som marknadsför och säljer produkter för fest och heminredning. I bolagets produktportfölj ingår vaser, ljusstakar, ljus och en nyligen lanserad smyckekollektion. Hilke är ett svenskt varumärke som erbjuder inredningsprodukter och smycken i klassisk, feminin och stilren design med en modernistisk tvist. Hilke Collections grundare Giovanna Hilke startade varumärket 2015 i Linköping och med tiden har en gedigen kollektion av inredningsprodukter och smycken vuxit fram som idag säljs i de mest framstående inredningsbutiker i Sverige och utanför. Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion.  

Ytterligare information avseende bolaget finns på www.hilkecollection.se.

Om Quiq Holding AB
Quiq Holding är ett investmentbolag grundat av Daniel Johnsson. Daniel Johnsson har en framgångsrik karriär som serieentreprenör med ett flertal exits bakom sig och arbetar nu som styrelseproffs och rådgivare, och investerar via bolaget Quiq Holding Ab.

Hilke Collection erbjuder inredningsprodukter i klassisk, feminin och stilren design med en modernistisk tvist. Visionen bakom varumärket är att skapa tidlös och vacker design för moderna och eleganta hem, skapat med kärlek och ansvarsfull produktion.

 

Välj språk

Valuta SEK Språk sv